Om oss

Borgerskapets største frykt.Bergen RU er et lokallag av Rød Ungdom, ungdomsorganisasjonen til det sosialistiske partiet Rødt. Vi representerer Rød Ungdoms medlemmer i Bergen og omegn, og har rundt 35 medlemmer fra hele Bergen, Os og Sotra.

Rød Ungdom kjemper mot undertrykking og utbytting. Vi arbeider for et mer rettferdig samfunn hvor menneskers behov kommer foran pengene. Vi jobber for likestilling, miljøvern, gode kollektive løsninger og arbeideres rettigheter. Vi jobber mot rasisme, diskriminering og privatisering. Rød Ungdom organiserer ungdom til kamp mot kapitalismens rovdrift på mennesker og natur – vi organiserer ungdom for et sosialistisk folkestyre, med mål om det klasseløse samfunn, kommunismen. Vil du bli med?

Er du interessert i å lære mer eller bli med på moroa, har vi møter og andre arrangementer ganske ofte. Med noen få unntak, er de som oftest åpne for alle som er interesserte i å komme, så om du lurer på noe om oss, eller om du har en venn som du vil ta med deg, er du hjertelig velkommen. Vi har møter stort sett hver tirsdag kl. 17.30 på kontoret, hvor vi diskuterer aktuelle politiske spørsmål og planlegger arrangementer.

I menyen til høyre ser du aktivitetskalenderen vår, som oppdateres kontinuerlig med arrangementer etterhvert som de kommer. Vi har også en side på Facebook som vi støtt og ofte oppdaterer med saker og hendelser. Forhåpentligvis treffer vi deg på noen av dem!

Vi oppdatere bloggen med aktuelle politiske saker, og progressiv politisk aktivisme i bergensområdet.

Kontoret

De aller fleste møtene våre tar sted på kontoret vårt, som ligger i  Hans Tanks gate 17 (se kart på Gule Sider, Google Maps). Vi deler kontoret med Bergen Rødt, og bruker det til alt fra åpne møter til bannermaling. Vi har møter tirsdag kl 17.30 på Rødt-kontoret som ligger i Hans Tanks gate 17, like ved bybane-stoppet på Nygård.

Vi har møter hver uke, så om du er i nærheten, stikk innom! Lagsmøtene våre er alltid åpne for alle interesserte, så det er ingenting i veien for at du tar med noen venner, heller.

Advertisements

4 thoughts on “Om oss

 1. Strengt tatt treng du å vete litt meir om Bergen Raud Ungdom. Difor er det at du bør ta deg ein tur på eit av møta våre, eller på til dømes haustleiren vår;)

 2. hei no vet e kor e skal gå hehe er aktiv i sos rasisme.
  kansje dere må bli mer syndelig. eneste måten å finne dere på er via mye leting på nett så bli mer syndelig ok.

 3. Hei RU i Bergen!
  I forbindelse med Sør/Sør, Sør/Nord prosjektet til Brigadegruppen i LAG kommer det 8 nye ungdommer fra El Salvador og Bolivia til Norge.

  Mandag 31. januar til onsdag 2. februar skal vi ha besøk av fire av disse representanter i Bergen: Rosalba Rivera Gómez, Sonia Josefina Rodríguez Mejía, Marvin Antonio Ramos Alas og Francisco Nicolas Saavedra Alas, fra CORDES (organisasjon for loakalutvikling i El Salvador).

  Vi skal arrangere et åpent møte tirsdag 1. februar kl.19.00 på Kvarteret. Om dere ønsker er det også mulig å ha et møte med dem enten mandag kveld, tirsdag eller onsdag formiddag.

  Ta gjerne kontakt enten med e-post eller telefon (91715559).

  Hilsen
  Dave Watson
  Informasjonsansvarlig
  Latin-Amerikagruppen i Bergen

  • Hei! Denne våren kan bli avgjørende i spørsmålet om oljeboring eller vern av områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

   Vi håper dere kan mobilisere deres medlemmer til å være med på denne aksjonen. Gi gjerne en tilbakemelding på om dere vil gjøre det, og hvor mange dere tror som blir med.

   Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja arrangerer 19. februar markeringer over hele landet mot oljeboring. Regjeringen skal før påske ta en avgjørelse om det skal åpnes for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja eller ikke. Bli med å krev at de sårbare havområdene holdes oljefrie!

   Folkeaksjonen vil denne dagen ta i bruk et gammelt varsel om at fare truer, nemlig ildvarder. I Bergen vil det brennes en varde på Ulriken for å varsle om den faren oljeboring i våre mest verdifulle havområder utgjør for både folk og miljø. Det blir også holdt appeller.

   Møt opp ved Ulriksbanen i Haukelandsbakken klokka 14:00 den 19. februar, så går vi sammen opp til toppen. Det er mulig å ta buss nr. 2, 3, 29 og 31 fra sentrum. Det er fint om de som kan tar med seg en vedkubbe eller lignende.

   Dette er en gylden mulighet til å få seg en flott tur og si klart fra til politikerne at vi ikke ønsker oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja!

   Mer informasjon her: http://folkeaksjonen.no/node/5801

   Mvh
   Odd Arild Viste
   For styret i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
   Bergen lokallag

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s