Hvem kommer på Marxismehelg?

Hva har lederen for Palestinakomiteen i Bergen, ungdomrepresentanten for Industri Energi i LO Bergen Omland, tidligere nestleder av Rød Ungdom og mangeårige aktivister til felles? De er alle marxister, og er blant dem som kommer til å gjøre Marxismehelg til den beste helgen i desember-måned!

Astrid Olsen har vært i mange år vært politisk aktiv i AKP, og har vært et viktig medlem i mange partier og organisasjoner på venstresiden. For øyeblikket er hun blant annet aktiv i Kvinneaktivistene og 8. mars-initiativet.

Astrid kommer for å holde innledning om «Kvifor eg er kommunist». Der hun vil fortelle om historiske og teoretiske årsaker til at hun mener det hun gjør, og hvorfor hun gjør det. Hun vil også komme til å fortelle litt om historia bak AKP m.m.

Marte Teigen
har tidligere vært leder og nestleder i Bergen RU, hatt flere verv i Rødt Bergen, og var under forrige periode nestleder for Rød Ungdom. I løpet av sin periode i RU har hun stått i spissen for en rekke aksjoner både nasjonalt og lokalt.

Marte kommer til oss for å holde innledning om «Hva er fremmedgjøring?». Hun vil komme til å fortelle oss hva det er, og hvordan dagens system fremmedgjør mennesker.

Magne Hagesæter er leder for Palestinakomiteen i Bergen, og har en bakgrunn som politisk aktivist. Han har blant annet vært aktiv i demonstrasjonene mot monstermastene i Hardanger, der han ble dømt til å betale en bot på 10.000 kroner av Nordhordland tingrett.

Magne kommer til å fortelle oss om internasjonale selvstendighetskamper, og vil blant annet komme til å snakke om undertrykkingen Vest-Saharas befolkning har opplevd, motstanden i Palestina, den baskiske fredsprosessen og veien videre.

Øivind Ervik sitter for øyeblikket i RUs sentralstyre, og har tidligere vært leder av Trondheim RU, landsstyremedlem og leder av Trondheim Ungdom mot EU. Øivind jobber som webutvikler og omsorgsarbeider.

Han kommer til oss for å snakke om «Korleis vi veks inn i undergongen, og kvifor vi godtek det». Han vil fortelle om hvordan kapitalismens natur fører til sin egen undergang, og hvordan det borgerlige hegemoniet får oss til å godta det.

Mathias Furevik har tidligere sittet i bystyre for Rødt Bergen, og har vært med i elevaksjonen mot nasjonale prøver. Som vara i Komité for Finans har han avdekket talltriksing i Bergen kommunen.

Han kommer på leir for å snakke om «Parlamentarisk arbeid for en revolusjonær bevegelse».


Jeanette Syvertsen
sitter som ungdomrepresentant for Industri Energi i LO Bergen Omland, og er sekretær for Odfjell Drilling.

Jeanette kommer til oss for å snakke om «Fagpolitisk kamp», og kommer blant annet til å fortelle om hva nåtidens arbeideres viktigste kamper er, hvorfor fagforeninger er svært viktige m.m


Jenny Dahl Bakken er antirasistisk ansvarlig for Rød Ungdom, og har tidligere vært regionrepresentant i landsstyret for Hedmark og Oppland RU. Jenny går nå journalistikk på høyskolen og har vært i praksis hos Nationen.

Jenny kommer for å snakke om «Glemte kvinnelige ideologer». Hun vil snakke om kvinner som har formet bevegelsen og politikken vår, men som vi sjeldent snakker om. Innledningen handler om kvinner med sterke meninger som har vært svært viktig for likestilling, rettferdighet og arbeiderbevegelsen. Vi vil også få en innføring i hvem de var, og hva de stod for.

Ragnhild Kvifte sitter for øyeblikket som økonomisk ansvarlig i Bergen Rød Ungdom, og var nylig med på å planlegge og gjennomføre leksestreiken som vi arrangerte tidligere i år.

Ragnhild kommer til oss for å snakk om matpolitikk – globalt og på landsbasis.Det vil bli diskutert hvilken type matpolitikk vi ønske oss, og hvordan sikre den norsk sjølvråderetten.

Advertisements

One thought on “Hvem kommer på Marxismehelg?

  1. Tilbakeping: Program for Marxismehelg | Bergen Raud Ungdom

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s