Har du meldt deg på sommerleir?

Om litt under en uke går sommerens vakreste eventyr av stabelen, nemlig Rød Ungdoms sommerleir 2012!

Den 24. juli reiser ca. 150 røde og radikale ungdommer til Gulsrud leirsted, like ved Vikersund i Buskerud. På Gulsrud har vi både volleyball- og fotballbane, fin strand og til og med minigolf!

Årets tema er feminisme. Noen påstår at Norge er likestilt. Vi mener at vi ikke er i mål: I dag tjener kvinner mindre enn menn, jenter er mye mer utsatt for spiseforstyrrelser og voldtekt rammer mange tusen kvinner årlig. På sommerleir skal vi diskutere hvordan vi kan forstå dette og hva vi kan gjøre med det.

Kulturelt

Anana, som er Anniken Jess Iversen med sitt piano og sin MacBook,  kommer på leir for å introdusere oss til en ny sjanger: Dypvannspop. Hun har allerede spilt på flere store festivaler som Slottsfjell, Hove og Øyafestivalen, og kommer til Gulsrud for å skape go’ stemning på leir. Hør Anana her.

Gatas Parlament, Norges kuleste og mest revolusjonære rapgruppe kommer på leir for å rappe om alt fra 6-timers dag, boikott Israel, asylpolitikk til det å ligge i skje. Jester, DonMartin og Elling veit hvordan de skal få ethvert dansegulv til å hoppe og danse, og slik blir det og på Gulsrud! Gatas kan du høre mer her.

Linn Strømsborg, som er bokhandlerske og forfatter, kommer på leir for å snakke om den nye boka si. Hun har tidligere gitt ut bøkene Roskilde og Øya, og nå har hun beveget seg fra festivaler til Furuset; den nye boka hennes handler om oppveksten hennes på østkanten i Oslo.

Reise

Det blir fellesbusser og oppmøte på Trafikanten ved Oslo S klokken 10:00 den 24. juli. Vi tar og felles buss tilbake på leirens siste dag. Om du ikke kan bli med på fellesreisene til og fra Gulsrud kan man ta rutebuss til Vikersund. Da må du bli henta med bil, så ta kontakt med transportansvarlig Ole Mjelstad (941 46 396 / ole@sosialisme.no) i god tid i forveien slik at det kan planlegges. Bussen (linje 10 TIMEkspressen) går fra Oslo Bussterminal, som ligger rett ved Oslo S. Busstidene finner du på:
http://rødungdom.no/transport

Vi gir reisedekning til de som har reiseutgifter over 200 kr. Rød Ungdom dekker billigste reisemåte, og du får reisedekningsskjema som du fyller ut på leir. Ta derfor vare på alle billetter/kvitteringer.

Sikkerhet

Rød Ungdoms sommerleir er helt trygt, og er helt alkohol- og rus- fritt. Ethvert brudd på dette vil føre til hjemsendelse for egen regning. Forbudet er absolutt. Vi har flere voksne over 18 år tilstede, også flere tilstede fra Rødt.

Leirledelsen har god kontakt med politiet og har gode rutiner å sikkerhet og beredskap. Det vil være nattevakter hver natt for å forhindre brann, dekke medisinske behov og unngå sporadiske natteravner.

Betaling

For hele leiren er prisen 1349 kroner for alle over som har gått ut av 10. klasse, og 1149 kroner for ungdomsskoleelever. Du kan også betale på leiren, men da koster den 300,- ekstra. Det går an å bare være på deler av leiren. Da er prisen 300,- per dag. Deltakeravgiften inkluderer mat, overnatting og program for hele uka. RU gir reisedekning for billigste reisemåte.

Deltakeravgiften betales til kontonummer 5082 06 54207. Merk betalingen med deltakernavn. Husk å ta med kvittering for betalingen på leiren, så du kan vise at deltakeravgiften er betalt. Hvis ikke må du betale på nytt. Det er også mulig å betale kontant ved innsjekking.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s