Arbeidernes dag med Bergen RU

Et rødt flagg har flammet før i vår grend, kamerat. Men så ble det borte, det maner til samling igjen! Om ikke så lenge er det tid er det 1.mai, og tid for å feire arbeidernes internasjonale kampdag, atter en gang! Som et stolt venstreradikalt ungdomsparti stiller vi naturligvis opp på så mange arrangement som mulig med med banner, flyers og godt humør.

Morgenen vår starter med en fellesfrokost arrangert av oss og Rødt Bergen. Det vil bli live opptredener med musikk, dikt og appeller. Frokosten er åpen for medlemmer av RU og Rødt, samt sympatisører. Arrangementet starter klokken 10.00 på Kvarteret.

 

1 mai-alliansen har hvert år en markering mot imperialisme, rasisme, krig og terrorisme, for fred, velferd og folkestyre på Vågsallmenningen. År etter år samler de organisasjoner og foreninger som er kjemper mot uybytting og undertrykking av mennesker, for folkestyre, fred, miljøvern, osv. Felles markeringen starter klokken 12.00 og har som mål å markere 1. mai som en kampdag, ved å gi deltakerne muligheten til å ytre seg offentlig om de sakene de arbeider for.

Ettersom det er ikke er tillatt for politiske partier å delta på markeringen, kommer ikke vi til å stille, men siden flere av våre medlemmer er aktive i frontorganisasjoner kommer nok en del av dem til å delta.

«Bak den flammende og røde fana går vi med kjærlighet og hat.» På ettermiddagen skal vi delta i det årlige 1. mai-toget. Vi skal gå under vår egen parole, «LOVFEST RETT TIL LÆRLIGSPLASS NÅ!», samt en flust av håndplakater. Toget går fra Torgallmenningen, en rundtur ned på bryggen, og tilbake til Torgalmenningen igjen.

Ettersom det er meldt flott vær skal vi grille i Nygårdsparken. Det blir quiz, gratis mat og masse kos!

Vi håper flest mulig raddiser deltar slik at det blir et godt fellesskap, og en fantastisk feiring.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s