Bergen Rød Ungdoms unge lovende

Lørdag 1. oktober 2011 ble det holdt årsmøte for Bergen Rød Ungdom. Til lokallagets egen lykke var det et godt oppmøte der både nyvervede og eldre medlemmer flittig møtte opp for å stemme over viktige saker og hendelser, samt oppdatere seg på lokallagets planer i tiden fremover. Den kanskje aller viktigste saken som ble gjennomgått under møtet var valget av Bergen Rød Ungdoms styre for den kommende perioden.

I posisjonen som leder for lokallaget ble den attenår gamle mossingen Ragni Bakkland gjenvalgt. Som niendeklassing bestemte hun seg for å melde seg inn Rød Ungdom etter å ha sett tidligere leder for Rød Ungdom, Mimir Kristjanson på TV.

– Mimir var min første politikerforelskelse, forteller Bakkland.

Hun forklarer også at hun har hatt småforelskelser i politikerne Bjørnar Moxnes og Lars Sponheim.

– En mann som klemmer sauer på fritiden må jo være ålreit, forteller Bakkland videre.

Bakkland var seinere med på å opprette lokallag for Rød Ungdom i Moss sammen med en kompis av henne. Etter at Bakkland valgte å flytte til Bergen har hun vært aktiv i blant annet kampen for en leksefri skole, og mot medias fremstilling av uoppnåelige kvinneidealer. Tidligere i høst fungerte Bakkland som streikeleder i Bergen under den nasjonale leksestreiken, der det bare i Bergen ble med over 150 leksetrøtte elever.

Som nestleder finner vi den unge hardrocker og korgutten Hans Ystanes. Kort tid etter valgkampen høst 2009 fant denne unge middelklasse gutten ut at han var kommunist. Ystanes ble i likhet med de fleste andre medlem etter å ha blitt dradd med på møte i Rød Ungdom (i dette tilfellet av tidligere leder av Bergen Rød Ungdom, David). Han har siden den gang engasjert seg i utallig saker, som blant annet aksjoner mot krigen i Afghanistan og leksefri skole.

Utenom å drikke kaffe og diskutere politikk med sine kamerater i Bergen Rød Ungdom spiller han også i band, som spennende nok heter Bander Mitt!

Et hvert lokallag som ikke ønsker å gå konkurs innen sin første uke må ha orden på økonomien sin. Vi i Bergen er så heldige at vi har fått Linn Mjelstad gjenvalgt som økonomiskannsvarlig, dette på tross av at hun egentlig er bosatt i en annen kommune. Linn er heller ikke en første fra familien Mjelstad som har vært økonomisk ansvarlig for lokallaget i Bergen. Hennes bror, Ole Mjelstad, har tidligere hatt dette vervet, noe som kan hinte til at økonomisk kunnskap er noe som er arvelig i Mjelstad-familien.

På fritiden og under møter liker Mjelstad å strikke. For øyeblikket holder hun på å strikke en sokk, og vil forhåpentlig ende med ett par.

I skrivende stund er Rød Ungdom godt i gang med studiesirkelen sin, og i posisjonen som studieansvarlig finner vi Tobias Presttun.  Presttun ble medlem etter at sentralstyremedlem Anja Rolland og Ole Mjelstad hadde dratt han med på en rekke møter med Vaksdal Rød Ungdom. Etter at Vaksdal Rød Ungdom gikk til grunne ble Presttun senere aktiv i Bergen sitt lokallag, der han i en årrekke har engasjert seg i saker som blant annet oljeboringa i Lofoten og Vesterålen, dyrefri sirkus og spesielt feminisme.

Utenom å ha en sterk politisk interessert har Presttun også delaktig skyld i å ha brakt Magic: The Gathering inn i lokallaget, samt vært i avisen med Kari Traa. Han forteller også at om han kunne vært av de andre i styret ville han enten vært Linn, grunnet hennes talent innenfor økonomi, eller Hans, grunnet hans musikalske talent. Han forteller også at han ønsker seg et års forbruk av Stratos.

Sekstenårgamle Line Kvinge ble valg inn i styret som feministisk ansvarlig. Hun er den med kortest fartstid i Rød Ungdom med medlemskap fra februar i år. I likhet med Ystanes og Presttun ble også Kvinge rekruttert etter å ha blitt dratt med på lokallagsmøte.

Til tross sin unge alder har Kvinge reist mye rundt i verden og hevder å ha vært innom femten forskjellige nasjoner. Hun påstår også at den beste formen for transportmiddel er papirfly, noe som får oss som sitter rundt hun til å se tvilende på henne. Kvinge stirrer tilbake på oss og sier intet.

Med dette kan man altså konkludere at medlemmene våre har stemt vetig (som vi sier i Bergen), noe som har resultert i et flott styre med engasjerte og supre medlemmer.

Første gang publisert i Revolusjonens Røst, desember 2011.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s