La asylsøkere jobbe – Innledning med Åsne Hagen

Førstkommende tirsdag, nå den 21. februar klokken 18.00 til 19.00 arrangerer vi i Bergen Rød Ungdom et åpent møte med Åsne Hagen. Hun skal fortelle litt om hvorfor vi i Rødt og Rød Ungdom mener at asylsøkere bør få rett til å arbeide og betale skatt. Denne innledningen blir holdt i sammenheng med Rød Ungdoms kampanje, Gjør din plikt – krev din rett.

Her er litt om kampanjen vår:
Gjør din plikt – krev din rett: Det er mottoet norsk velferd er bygget på. Men ikke alle har den muligheten. Regjeringen har strammet inn asylpolitikken, sånn at mange ikke får lov til å jobbe.
Før fikk ni av ti asylsøkere arbeidstillatelse. I dag får kun fire av ti. Nå kreves det gyldig pass for å få jobbe, papirer mange asylsøkere av forståelige grunner ikke har. I tillegg finnes det mange tusen flyktninger som har fått avslag på asylsøknaden, men av ulike grunner ikke kan returnere dit de kommer fra. Disse får heller ikke jobbe.

Det er urimelig om mennesker som flykter for å få beskyttelse, ikke gis muligheten til å gjøre sin plikt: jobbe og være en ressurs for Norge.

Rød Ungdom vil gi asylsøkere og ureturnerbare arbeidstillatelse. Da kan de bidra, betale skatt og bli integrert i samfunnet. Alternativet er å skape en ny underklasse av rettighetsløse mennesker i Norge, som lever i skjul og må jobbe ulovlig.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s