Vi er tilbake, men har alltid vært her

Etter å ikke ha oppdatert bloggen på over ett år, har Bergen Rød Ungdom atter en gang returnert til bloggerverdenen. Vi vil i tiden fremover oppdatere dere på hva vi driver med, og forhåpentligvis (om du ikke er medlem) overbevise deg om å bli med oss i kampen for et sosialistisk folkestyre.

Rød Ungdom er en revolusjonær, feministisk organisasjon, som kjemper for et klasseløst samfunn med mer rettferdig fordeling og et styrka demokrati. Hvordan vi har tenkt til å forandre verden skal vi komme tilbake til i senere blogginnlegg, men først vil vi oppdatere dere på hva som har skjedd i lokallaget vårt det siste året, måned for måned.

Januar

Bergen Rød Ungdom begynte det politiske året 2011 i likhet med mange andre rundt omkring i Norge med å demonstrere fengslingen og utsendingen av Maria Amelie. Den 13. januar møtte BRU sinte og opprørte opp på Torgallmenningen for å vise sin støtte til Maria Amelie.

25 januar fortsatte vi vår politiske aktivitet med å holde et åpent møte om antirasisme med Ragni Bakkland som innleder. Tre dager senere ble det holdt enda et åpent møte, denne gangen var det leksefri skole som sto i fokus. Hans Ystanes holdt en fantastisk innledning, og vi hadde et godt oppmøte.

Den 26. januar var medlemmer av BRU også med på å markere at det var 10 år siden Benjamin Hermansen ble drept av nynazister på Holmlia i Oslo.

Februar
Helgen 11. til 13. februar ble det holdt regionskonferanse for region 3 – altså Hordaland og Sogn & Fjordane – på Tranehuset i Bergen.

Hensikten med konferansen var skolering, sosialt samhold og gjennomføring av regionens årsmøter.

 

Mars 

På tross av typisk bergensvær møtte vi mange opp på Torgallmenningen den 8.mars for å feire kvinnedagen. Etter å ha strevd mot vinden for å holde banneret oppe, gikk vi sammen med resten av den feministiske bevegelsen i tog bort til Scandic Bergen City der bl.a. enkelte av våre egne medlemmer underholdt.

Mot slutten av mars deltok vi også i demonstrasjon mot innføringen av datalagringsdirektivet.

Dette ettersom det er naivt å tro at politiet ikke vil klare å presse seg til å bruke informasjonen oftere enn de bør.

April

I april ble det stille på den aktive fronten. Denne måneden drev vi å planla årets vårleir i Odda og 1.mai-feiring, samt så hadde vi møter som vanlig.

Mai

«Et rødt flagg har flammet før i vår grend, kamerat. Men så ble det borte, det maner til samling igjen.» 1.mai var det tid for å feire arbeidernes internasjonale kampdag! Vi møtte som vanlig opp med banner, flyers og godt humør. Etter å ha deltatt på to markeringer og tog i strålende vær tok vi veien til Nygårdsparken for å grille.

12. mai greide vi å få leksefri skole inn i programmet til Rødt Bergen. Vi vil gjerne takke alle våre medlemmer som jobbet med saken. Forarbeidet var så godt gjort at det passerte uten kontroverser.

20. til 22. mai pakket vi sakene våre og tok turen til Odda for å være med på Hordalands vårleir. Vi ble innført i hvordan å holde taler, samt en god del om Oddas lokalhistorie.

Samme måned begynte vi også med sommerleir-konkurransen til Rød Ungdom, som vi var nær med å vinne. Sommeren til lokallaget ble i stor grad påvirket av denne konkurransen. Blant annet hadde vi plakat- og klistremerke-opphenging, vaffelstand, verveaksjoner og mer.

Juni 

Mot slutten av måneden bestemte vi oss for å holde en avslutning for våre medlemmer, så i likhet med på 1.mai tok vi oss en tur til Nygårdsparken og grillet.

Kort tid etter sommerferien startet bestemte vi oss for å dra en tur for å besøke våre kamerater i Stavanger. Her ble vi skolert i debatteknikker og forberedt på skoledebatt.

Juli

Mot slutten av sommerferien ble savnet for stort, så et par av våre medlemmer bestemte å arrangere en filmkveld for lokallaget. I god venstreradikal ånd ble Jeg Reiser Alene vist, som nettopp hadde vært på kino.

Dagen etter filmkvelden inntraff terroraksjonene i Oslo og på Utøya. Dette var hendelser som berørte oss alle. Styret bestemte seg av den grunn å holde kontoret åpent for alle som trengte ha noen å snakke med, en hånd å holde i eller en kopp med noe varmt i, tirsdag 26. juli.

August

Grunnet terrorhandlingene i sommer ble sommerleiren til RU på Utøya dessverre avlyst. På tross av det greide sentralstyret i løpet av veldig kort tid å arrangere en sommersamling med rundt 200 påmeldte.

 

 

September

Denne måneden ble i stor grad påvirket av valget og arbeidet rundt det. Medlemmene våre tro vestlandet rundt og sto på stand på alt fra skoler til kjøpesentre. RU hadde nasjonalt en medlemsvekst på omlag 30 %.

Etter vi var ferdig med valgkampstresset var det tid for oss å utføre leksestreiken som vi hadde lovet.  26. til 30. september ble leksestreiken utført, og vi oppfordret elever til å boikotte leksene sine, arrangere demonstrasjoner og konserter for å støtte oppom saken. Vi hadde også åpne møter der vi fortalte om hvorfor lekser fungerer stagnerende, og hva vårt alternativ er.

På det nasjonale Facebook-arrangementet for streiken oppførte over 48 000 personer seg som deltagende. Tre dager før leksestreik startet, hadde elever fra nesten 700 skoler registrert at de ville arrangere leksestreik på sin skole. I Bergen greide vi å få med over 150 deltagende til å gå i demonstrasjonstog midt i skoletiden.

Oktober

Lørdag 1. oktober hadde vi årsmøte med der det ble valg av nytt styre. Vi planla også økonomien til lokallaget og tida framover.

Helgen 7. til 9. ble det arrangert aktivistkonferanse for Vestlandet og Sør-Vestlandet i Bergen. Folk fra hele vestlandet møtte opp, og vi fikk knyttet bånd med våre kamerater fra andre lokallag.

22. oktober deltok vi i en markering til støtte for kirkeasylantene som sultestreiket i Johanneskirken. Under markeringen ble det samlet inn penger til advokathjelp for asylantene.

28. oktober ble det holdt bøllekurs ute på Osterøy. På tross av lite oppmøte og mange avlysninger ble det en flott og lærerik helg!

November

9. november var enkelte av våre medlemmer med på Rød Lunsj (arrangert av studentlaget til Rødt i Bergen), der Mimir Kristjansson snakket om den nye boken sin, «De superrike». Senere samme dag var vi med på en minnemarkering av krystallnatten for å vise motstand mot alle former for nazisme og rasisme.

Torsdag den 10.ble det arrangert et fakkeltog mot voldtekt. Vi var med som både deltagende og friville hjelpende. Rødt solgte fakler, der det eventuelle overskuddet gikk til SMIH (senter for hjelp til selvhjelp etter seksuelle overgrep).

16. november startet studiesirkelen til Askøy og Bergen Rød Ungdom. Studiesirklene vil foregå i en god del uker fremover, og er en veldig kul måte å bli kjent med folka og politikken i RU på. Det er selvfølgelig åpent for folk som ikke er medlem av Rød Ungdom å delta, så håper vi møtes snart! Mer informasjon finner du her: http://www.facebook.com/events/148306791936629/

Desember

2. – 4. desember arrangerte Rød Ungdom Nordisk Feminismekonferanse i København, sammen med danske SUF og finske VANU. Vi tok selvfølgelig oss en tur. Blant temaene som ble diskutert var islamofobi og feminisme, kjønnsroller og økonomisk undertrykking. På tross av ca. 16 timer med buss og tog hver vei var det en fantastisk opplevelse.

Også revolusjonære må ha ferie iblant. Derfor valgte vi å ha en avslutning den 13. desember. Vi begynte igjen for fullt den 10. januar.

Dette var altså kort(?) oppsummert hele 2011 for oss. Vi håper du velger å følge vår blogg, og hvis du har spørsmål til oss og om vår politikk, kan du sjekke ut hjemmesiden til Rød Ungdom, eller enkelt og greit bare spørre i kommentarfeltet.

Vi har også lagsmøte hver tirsdag fra 18:00 til 20:00(pluss, minus), og det vil bli nærmere informasjon på bloggen om når det er åpne møter(dvs. at alle kan komme). Kontoret vårt er i Vestre Torggate 6, rett ovenfor Pastasentralen, for dere som vet hvor det er. Dere som ikke vet det kan sende en mail til Bergen@sosialisme.no, eller spørre i kommentarfeltet.

Ha en strålende fin dag, kveld og alt som er, og følg gjerne bloggen vår videre!

Kameratslig hilsen, Bergen Rød Ungdom.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s