Vafler for likelønn

Lørdag 24. oktober aksjonerte Bergen Rød Ungdom for likelønn, ved å selge rettferdige vafler på torgallmenningen. Siden kvinner fortsatt bare tjener 85 % av det menn tjener hadde vi dermed egen kvinnepris, med 15 % avslag.

Vi i Rød Ungdom krever en likelønningspott for de kvinnedominerte yrkende. Både for å heve statusen til disse veldig viktige jobbene, men også fordi det er viktig at kvinner er økonomisk uavhengig av menn. Gi kvinner en lønn de kan leve av! Den Rød-Grønne regjeringen har, i Soria Moria 2, kun kommet med løse og lite forbliktende fraser om likelønn. For oss i Rød Ungdom er ikke dette godt nok, og vi er stolte av å være ungdomspartiet til det eneste partiet som noen gang har foreslått likelønn på stortinget, nemlig Rødt!

Vaffelsalg Vaffelmaster Bendik

Kunder

I tillegg til vaffelsalget limte vi også opp plakater kvelden før, hvor vi også agiterte for en egen kvinnepris. Og satte snakkebobler på anorektiske modeller.

DameSnakkeboble

ReklameReklame2

Er du lei av å alltid måtte være «supermodell»? Er du lei av å være redd når du går alena hjem fra byn? Syntes du også det er på tide med lik lønn for kvinner og menn? Kom på feminismefestivalen! Meld deg på HER eller ring Marte på tlf: 47 29 46 50

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s