Aksjon for oljefritt Lofoten og Vesterålen.

Fredag 4. september holdt vi i Bergen Rød Ungdom aksjon mot oljeborring i Lofoten og Vesterålen.

På aksjonen lot vi folk velge mellom fisk i olje og fisk uten (se bildet). Ikke overraskende valgte de fleste å spise snopefisk uten olje. Det ble også holdt appell av Lena Fjelstad Hansen, medlem i Bergen RU.

Dette er en veldig viktig sak for oss i valgkampen fordi det står om både fisk og miljø. For om Norge skal møte de klimautfordringene som er i dag MÅ vi kutte i våre Co2 utslipp, og her er olje og gass den største synderen i Norge. Det er også viktig at vi begynner å legge om til fornybar energi. Dessuten vil oljeutvinning i dette området være ekstremt risikabelt med hensyn til den siste store torskebestanden i verden, som gyter i området. En ulykke her vil altså si at flere generasjoner med fisk kan dø. Vi i Rød Ungdom sier NEI til oljefat og JA til matfat!

Vi pleier å annonsere aksjoner og andre tilstelninger på Bergen Rød Ungdom sin facebook-gruppe.

Ellers minner vi om åpent møte tirsdag 8. september. Møtet holdes på Rødt-kontoret i Vestre Torggate 6 (vis a vis den nye pastasentralen). Møtet begynner kl 18, og skal handle om klimakrisen, og hva som er Rødt sin miljøpolitikk. Lone Lunemann Jørgensen, som står på 2. plass på Rødt Hordaland sin stortingsliste, skal holde innledningen. Eller blir det kaffe, kjeks og diskusjon. Alle velkommen!

Kameratslig hilsen

Bergen Rød Ungdom.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s