Plakatbot

IMG_7205

Ole Mjelstad og Marte Teigen, Bergen Raud Ungdom

Samferdselsetaten i Bergen Kommune gav for en tid tilbake oss i Rød Ungdom en bot for at vi har hengt opp plakater for sommerleiren vår.

– Vi var veldig overrasket over å få denne boten, ettersom vi fortalte medlemmne våre at de ikke skal henge opp plakatene på ulovlige steder. Dette kommer vi ikke til å betale! sier Marte Teigen, leder i Bergen Rød Ungdom.

Teigen sier at vi ikke kan ta ansvar for at enkelte medlemmer henger opp plakater ulovlig, ettersom vi gir klar besjed om at man ikke skal gjøre dette.

– Det er vanskelig nok for et lite parti som vårt å nå fram til folk med politikken vår. De andre partiene bruker ofte seks-sifredde summer på valgkamp, vi har ikke så mye penger derfor er det ekstra irriterende at vi får en bot.

Rød Ungdom mener at valgkamp først og fremst bør handle om politikk og ikke om hvem som har penger til å betale seg til store reklamekampanjer og arrangementer.

Bergensrapperen Lars Vaular hadde i 2006 en lignende sak hvor han nektet å betale boten. Dette førte til at Trafikketaten i Oslo måtte endre praksisen sin, og man må nå bli tatt på fersken i å henge opp, vi syntes Samferdselsetaten burde følge deres eksempel.

– Vi har snakket med Lars, som har klar tale: «Nekt å betale, og skyld på Lars Vaular!», sier Teigen.

Bergen Rød Ungdom henger nå opp plakater med hilsen fra Samferdselsetaten. Så da må de enten gi seg selv en bot eller endre praksis.

IMG_7215

Advertisements

3 thoughts on “Plakatbot

  1. Snakk om å være barnslig. Hvorfor er det bare dere kommunister som forsøpler byen med de klamme plakatene deres? Ingen seriøse politiske partier gjør det. Hva er det egentlig med kommunister og mangel på folkeskikk?

  2. Kanskje fordi andre politiske partier er stinn i penger, og har råd til å forsøple f.eks. byens busse, byens aviser osv. med gigantiske reklameplakater og annonser. Det er lett å få det som man vil hvis toppene i næringslivet betaler regningen. Men det er ikke sånn at disse tjener på Rødt sin politikk, og da er det jo kanskje ikke så rart at Rødt ikke får den samme pengestøtten som f.eks. Høyre og Ap.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s