Kritikk og svar

4. Desember blei demonstrasjonen som Bergen Raud Ungdom arrangerte kritisert i Avisa Bygdanytt, av ein anonym ung mann. Legg ut innlegget hans i si heilheit her på bloggen, og svaret vårt, er like under.
——-

Hvorfor demonstrerte de?

Hvem er disse demonstrantene som møtte opp på Garnes Ungdomskole da forsvarsministeren var på besøk? Hvilket grunnlag har de for å demonstrere mot Norges Operasjoner i Afghanistan? Undrer en norsk soldat i utlandet.

Dere vet gjerne at absolutt alle som har reist i utenlandsoppdrag gjør det frivillig? Og hvorfor?Jo, det er for å gjøre en forskjell. Gjøre noe god for en befolkning som har vært i konstant krig de siste 30 årene. Skape et trygt miljø, skape et miljø hvor alle har rett til skolegang, 3 av 4 Afghanere er analfabeter, fordi det ikke finnes skoler. Halvparten av alle barn dør før fylte 4 år, pga av mangel på mat, vann og klær.

Afghanistan står for 70 % av verdens opium produksjon. Over halvparten av Afghanistans BNP kommer fra salg av Opium. Dette er Norske soldater, sammen med ISAF, med på å bekjempe, ved å opprette en politistyrke som kan hindre ulovlig omstilling til heroin osv.

Men dere demonstranter er vel ikke så opptatt av det?
– Mesteparten av narkotikaen, som kommer inn til Norge, stammer fra Afghanistan. Synes Dere dette er greit? Det er nok vanskelig for alle her hjemme å se hvor godt vi har det. Vi får det vi vil, har penger til å kjøpe det vi trenger. Men alle har det ikke slik. Prøv å se for deg hvordan det er å leve i et lite hus av leire, hvor kloakken renner midt i gaten, hvor du ikke kan bevege deg utenfor gatene, fordi mange av slektningene dine har mistet et bein, eller kanskje livet, etter å ha tråkket på en av hundretusener av miner som ligger rundt i terrenget etter at sovjeterne invaderte på 70-tallet. Norge, og alle soldatene som befinner seg i Afghanistan, gjør det for å hjelpe de som ikke har vært like heldige som oss. Synes ikke det er så mye å demonstrere mot, sier den unge mannen.
———
Vårt svar:
———
Såg i BN 4. Desember at ein ”ung mann” kritiserer oss som demonstrerte mot Forsvarsministeren i forbinding med folkemøtet til Arna Arbeidarpartilag. Vi veit utmerka godt at Afghanistan har vært i krig i fleire tiår, men dette er ein imperialistisk angrepskrig. Det blir sagt at ein er der nede for å syte for skular, hjelpe befolkninga og ”stabilisere” situasjonen. Akkurat det same sa sovjet den gongen dei invaderte Afghanistan. Sovjet brukte dei same humanitære argumenta, for å legitimere krigen sin. Det eigentlege motivet deira var auka militær kontroll i søraust Asia, som NATO, med USA i spissen også gjer no.

Situasjonen blei ”bedra” når under det sovjetstøtta regimet, ein fekk vekk litt av den verste kvinneundertrykking, ein bygga skular, vegar, utbetra helsetilbodet osv.
Men, forbetringane var ein illusjon, og ein kortvarig illusjon. For, okkupanten, og regimet som støtta dei, var djupt hata blant det afghanske folket.
Dette hatet førte til at fundamentalismen kunne vinne terreng. Folk gjorde opprør, og slutta opp om den krafta som såg ut som den frigjerande.
Vi ser det same no, men med ein okkupasjon som er legitimert av FN.

Afghanarane har gjort det før, og dei vil gjere det igjen, kaste ut den imperialistiske okkupanten.

Afghanistan står i dag for 70% av verdas opiumproduksjon, og det blei nemnt at norske soldatar, i samarbeid med ISAF styrkane er med på å prøve å hindre dette, vel og bra. MEN, ISAF styrkane er der for å verne om den okkupantvennlege regjeringa. Dette er ei av verdas mest korrupte regjeringar, og mange av dei som sit der eig desse opiumsplantasjane. Og dei er vel så mislikte blant der afghanske folket som Taliban gjerne er.
USA og NATO vågar ikkje fjerne alt av heroinframstilling, for då vil ein del som i dag er allierte med okkupantane, ganske sikkert vende seg mot dei.

Menneske i Afghanistan har det hardt, ikkje så rart i grunnen, det er eit av verdas fattigaste land(sjå ironien, ei samling av verdas rikaste land bombar eit av dei fattigaste). Men dei treng humanitær hjelp, ikkje bomber og soldatar. Du vil seie dei vil bli skutt. Er det rart, kven skaut først? Afghanistan eller Vesten?
Krigen blir kalla eit humanitært prosjekt, men er i sanninga berre ein imperialistisk angrepskrig. Demonstrasjonen var ei markering mot at Noreg skal være USAs forlenga arm, mot at Noreg skal bombe andre land for å stele og hjelpe andre å stele ressursane deira, og for å trekkje dei norske soldatane ut av ein krig dei ikkje har nokon ting å gjere i.
Synes det er noko å demonstrere for.
—————–

Fekk besvart noko av argumentasjonen hans, som til tider var ganske flåsete.
Håpar på motinnlegg.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s