Vellukka aksjon mot krigen

11666_15.jpgannegrete1.jpg

 

Måndag 26.11.07 hadde Raud Ungdom i Bergen, m/ fleire aksjon, i forbindelse med at Arna Arbeidarpartilag arrangerte det dei kalla ”folkefest”, der ein hadde invitert Forsvarsminister Anne Grethe Strøm-Erichsen.

Ho skulle halde foredrag om Forsvaret i Noreg, og Forsvaret i førehald til ”Internasjonale Operasjonar”.

Vi stilte opp med 18-19 demonstrantar framfor døra til arrangementet, slik at det var umogleg å unngå å sjå oss, og sperra for all biltrafikk inn på skuleområdet, med eit par unntak.

Ropte slagord, tende faklar, delte ut flygeblad og når pressa kom, blei det brent eit NATO flagg(men desverre før ministeren kom, men vi fekk fram kva vi meinte).

Folk som gjekk forbi var som regel einige med parola ”Få Noreg til helvete ut av krigen”(til tross for at mange hevder denne var useriøs), og det vanka ros, og nikk. Ikkje alle meinte det sjølvsagt, dei aller fleste arbeidarparti folka var svært negative.

Då ministeren kom auka volumet på ropa, og ministeren tok motvillig imot eit flygeblad.

Når Ministeren var kome, og gått for å halde tale på arrangementet, gjekk nesten alle demonstrantane inn på ”folkefesten”, for å høyre på kva statsråden hadde å seie. Etter innleiinga blei det opna for spørsmål, der mellom anna 2 av demonstrantane teikna seg, og stilte kritiske, spørsmål /kommentarar til ministerens innleiing. Dette blei svara med rein svada, og ho sa i grunnen ikkje noko anna enn det ho sa i innleiinga. Ikkje nokon stor overaskisng igrunn.

Ministeren kunne ikkje forstå korleis vi kunne være i mot krigen;»Dei norske soldatane er der nede for å skape fred. For å bygge opp igjen Afghanistan, dei er jo ikkje okkupantar.» Som eit eksempel på dette, drog ho fram at dei norske soldatane titt og ofte spelte fotball med dei lokale borna, og at dei var godt likt av lokalbefolkninga.

Tyske soldatar som var stasjonert i Noreg under den andre verdskrigen gav også karamellar og spelte fotball med lokalbefolkninga.

Okkupant er okkupant, uansett kor mange fine ord ein bruker til å beskrive det.

Ho snakka og om EU hæren, som Noreg skal delta i, for å få ”Ein fot innanfor EU”. Dette blei påpeikt, og ein stilte spørsmål om det var nødvendig med denne foten innanfor EU, når Noreg har sagt nei to gonger. Dette blei avfeid med at dette ikkje var nokon EU debatt, og at ein måtte vidare i programmet, av ein litt sur arbeidarpartimann i dress.

Rett etter dette, reiste alle demonstrantane seg og gjekk, og dermed forsvann omtrent ein tredjedel av dei oppmøtte til ”folkefesten”.

Omtale frå bygdanytt:

http://www.bygdanytt.no/nytt/ministeren-mott-av-demonstrant/

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s